skip to Main Content
financieringsopties

Financieringsopties voor startende ondernemers

Het starten van een onderneming is een spannend proces, maar daarnaast is het ook een hele grote financiële uitdaging. Een van de meestvoorkomende obstakels van startende ondernemers is het krijgen van een financiering die voldoende is voor het van de grond krijgen van hun bedrijf. Gelukkig is een financiering niet de enige optie voor ondernemers, in deze blog bespreken we andere manieren om jouw ondernemingsplan te financieren.

Eigen kapitaal

Een logische, maar voor de hand liggende bron. Eigen spaargeld, persoonlijke lening of investeringen van familie en vrienden. Een voordeel hiervan is dat je zelf de controle houd over jouw bedrijf, een ander voordeel is dat je geen lening hoeft aan te vragen en dus geen rente betaald. Het risico dat dit met zich mee brengt is dat je je eigen spaargeld riskeert.

Zakelijke lening

Banken bieden zakelijke leningen aan, aan startende ondernemers. Deze leningen kunnen zowel beveiligd als onbeveiligd zijn, daarom kunnen rentetarieven en voorwaarden van de overeenkomst variëren. Ga je een zakelijke lening aanvragen, bekijk dan goed naar de verschillende mogelijkheden die je te bieden krijgt!

Investeerders

Als je denkt aan een waardevolle bron van een financiering, dan zijn investeerders zeker niet te missen. Er zijn verschillende soorten investeerders, die jouw bedrijf financieel kunnen ondersteunen. Vaak in ruil voor hun financiële steun, willen investeerders aandelen in jouw bedrijf of een deel van de winst. In sommige gevallen kunnen ze ook een deel van de controle van jouw bedrijf vragen.

Crowdfunding

Er zijn crowdfundingplatforms zoals Kickstarters, dit soort platforms bieden ondernemers de mogelijkheid om geld in te zamelen van een brede gemeenschap. Het voordeel hiervan is dat je naamsbekendheid onder deze gemeenschap groeit en je geen schuld opbouwt. In ruil voor deze steun bied je meestal beloningen aan of aandelen in jouw bedrijf.

Conclusie

Financieringsopties voor startende ondernemers zijn er genoeg en hebben zo hun eigen voordelen en nadelen. Beslis altijd zelf wat het beste bij jouw bedrijf past en baseer het niet op de keuze van een ander bedrijf, want elke situatie is uniek. Wees zorgvuldig, bereid je goed voor en denk er goed over na, zo voorkomen je teleurstellingen en ben jij wellicht de eerste volgende succesvolle ondernemer!

Back To Top